Ramona Voicu

Ce este un antrenor personal?

Din punct de vedere teoretic, antrenorul personal reprezintă acea persoană care, în urma unor cursuri de specialitate, a obţinut o diplomă (sau atestat) recunoscută, atât de către autorităţile naţionale din domeniul educaţiei, cercetării şi formării profesionale, cât şi de către anumite entităţi general recunoscute şi acceptate în industria fitness-ului.

De ce să apelezi la un antrenor personal?

Este una din întrebările cele mai frecvente şi de bun simţ care apare în momentul în care, unui potenţial client, i se oferă posibilitatea de a apela la serviciile acestuia. Răspunsul, dacă ar trebui să simplificăm la maxim ar fi acesta: este un profesionist care te va ajuta în atingerea obiectivului propus, în cel mai scurt timp posibil, în siguranţă maximă şi cu eficienţă ridicată. Trebuie spus aici că siguranţa fizică a clientului reprezintă prioritatea numărul 1 pentru orice antrenor personal profesionist. De asemenea, acesta reprezintă suportul motivaţional necesar atingerii obiectivului propus, în acest context cunoscându-se cazuri de foşti sportivi de performanţă care au apelat la un antrenor personal.

De ce poate fi considerat uneori prea scump?
Să fim sinceri! Nu oricine îşi poate permite un antrenor personal. Costurile totale necesare scopului propus pot părea într-adevăr uşor ridicate. Trebuie înţeles de la început că, a apela la un antrenor personal înseamnă a apela la un profesionist în adevarul sens al cuvântului, beneficiile acestui fapt fiind rezultatele pe care se scontează. Fără teama de a exagera, pot spune că beneficiile unui astfel de parteneriat sunt cu mult peste costurile materiale implicate: siguranţă fizică, echilibru fizic şi emoţional, frumuseţe estetică, stimă de sine crescută, depăşirea propriilor limite şi, nu în ultimul rând, sănătate.
Se pare că acest nou nivel al serviciilor în industria fitness-ului din România, cel al antrenorului personal, este într-o continuă expansiune, această constatare fiind reflexia unei societăţi evoluate. Privită la nivel de individ, această abordare poate fi perceputa, de ce nu, ca un standard ridicat de educaţie, ceea ce nu face decât să ne bucure.

PuPaFitness EMSFitness

Facebook